Over Buitengewoon actief

Welkom! en wat leuk dat je mijn blog bekijkt.

Via dit blog deel ik tips en ideeën voor het creëren van een actief leven in de buitenlucht, ook al woon je in de stad of een dorp. Graag hoor ik ook jou tips zodat we met z’n allen een online naslagwerk bouwen waarmee iedereen, ongeacht zijn of haar situatie, ideeën kan opdoen. 

Over mij

Profiel foto 3 rond

Ik ben Maya ik woon met mijn jonge gezin in Friesland en houd van het buitenleven. Eén obstakel: we hebben geen boerderij of een huis met grote tuin, we leven in een rijtjes huis, midden in een groot drop. Ik wil graag laten zien dat, met wat creativiteit, dit mij niet tegenhoudt om zoveel mogelijk lekker buiten bezig te zijn. 
Buiten zijn kan in allerlei scenario’s,  ik wil je graag helpen de mogelijkheden te leren zien!

Opbouw

Dit blog gaat over het hebben van een actief leven in de buitenlucht en is rondom twee basis thema’s opgebouwd; buitengewoon actief in de tuin en buitengewoon actief in de natuur. 

Onze woning is een rijtjes huis met een achtertuin midden in een groot dorp. In deze categorie deel ik tips over hoe je zoveel mogelijk gebruik maakt van je tuin (of balkon). Mijn persoonlijk favoriete thema’s zijn moestuinbakken en huisdieren (of tuindieren). Maar andere tuin onderwerpen komen ook zeker aanbod. 

In deze categorie gaat het over hoe je de natuur in je eigen omgeving kan ontdekken. Willekeurig waar je woont er is altijd natuur op loop/fietsafstand. Ik hou zelf erg van wandelen maar ik ben ook niet onbekend met de natuur in trekken op de fiets of op het water.
Hoe plan je trip, wat kan je verwachten en waar moet je eigenlijk naar kijken? Het komt in deze categorie aanbod.