Dagje uit naar Aquazoo in Leeuwarden

Aquazoo

Een dagje uit in de buitenlucht, educatief en in een mooie omgeving, maar je hebt geen zin om de hoofdprijs te betalen? Een dagje Aquazoo in Leeuwarden is het antwoord in noord Nederland.

Aquazoo is het hele jaar door een bezoek waard. Van exoten tot een kinderboerderij waar je de geitjes kan knuffelen, aan iedereen is gedacht. Aan de kassa krijg je een routekaartje mee waarop alle dierenverblijven staan weergegeven. Als je de aanbevolen route volgt kom je overal langs en biedt de dierentuin een leuke afwisseling van wat er te zien en te doen is.

De naam van het park geeft het thema duidelijk aan, het is echter geen aquariumpark. Bij Aquazoo zijn het de waterzoogdieren die de ster zijn. En hierbij is de zeeleeuwenpresentatie de kers op de taart.

Door de informatieborden bij elk dierenverblijf leer je veel over de dieren hun oorsprong en leefgebied. Doordat je op diverse plaatsen letterlijk door de verblijven heen loopt met in sommige gevallen een laag hekje of een klein slootje als afscherming kom je heel dicht bij de dieren zelf!

Kosten vallen mee, vooral als je vooraf even online zoekt naar kortingsacties waaraan Aquazoo deelneemt. Bij de entree en halverwege de route zijn terrasjes ingericht met simpele horecagelegenheden. Tot slot zijn er op diverse plaatsten voor de kinderen leuke speeltuinen ingericht.

Kortom een ontspannen en leerzaam dagje uit letterlijk tussen de dieren.

Aquazoo Leeuwarden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *